Morálny rámec ekonomickej krízy - Špirko, Dušan
Korene súčasnej ekonomickej krízy spočívajú – podľa mnohých teoretikov – v morálnom zlyhaní účastníkov globálnej ekonomiky. Niektorí z teoretikov, politikov i podnikateľov hľadajú riešenie krízy v organizácii globálneho politického systému, ktorý by reguloval globálny trh.