Prvé obliehanie Viedne Osmanmi (27. september - 14. október 1529) - Maier, Tomas, 1965-
Situácia v Európe na začiatku 16. storočia. Územie dnešného Slovenska ako súčasť mnohonárodnostného habsburského štátu. Postup Osmanov až na naše územie. Obliehanie Viedne Osmanmi v roku 1529.