Transfer poznatkov a technológií v dynamike ekonomických zmien - Habánik, Jozef
Súčasné rýchle technologické, ekonomické a sociálne zmeny zakladajú potrebu zmien v dynamickom procese vzdelávania, vo výskume a v inováciách vo väzbe na trh práce, ďalej zvýšenie nárokov na súkromné a verejné zdroje a premostenie na podnikateľsko - hospodárske prostredie. Výzvou je transfer poznatkov a technológií do priemyslu a služieb a interakcia medzi výskumnými inštitúciami, vysokými školami a malými a strednými podnikmi s akcentom na podporu podnikateľského prostredia.