Merania tvarov a metrológia súradníc v aplikácii do biomedicíny - Horníková, Adriana
Význam počítačom podporovanej meracej techniky ako prostriedku na riadenie priemyselnej výroby a skúšanie vysoko presných technických výrobkov. Rýchly vývoj biomedicínskej techniky a potreba používania modernej počítačom podporovanej meracej techniky a zariadenia. Počítačom podporované metódy merania súradníc použiteľné pri vyhodnotení tvarov netechnických štruktúr, ako sú ľudské kĺby alebo kĺbové jamky a to s vysokou presnosťou.