Tragickosť a iracionálna krutosť líbyjskej vojny - Škvrnda, František
Muammar Kaddáfí - ústredná mediálno-politická postava v líbyjskej vojne. Autoritársky vodca a nekompromisný kritik USA a ich spojencov. Líbya ako relatívne stabilný a nie nebezpečný štát.