Vývoj legislatívy a regulácie v elektroenergetike SR - Michalcová, Zuzana, 1984-
Historický prehľad vývoja prirodzených monopolov. Súčasná legislatíva a pravidlá pre fungovanie trhu s elektrinou. Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (URSO) ako orgán štátnej správy, na ktorý prešla ku dňu vzniku pôsobnosť v technickej regulácií Ministerstva hospodárstva SR. Nariadenie vlády SR č. 317/2007 Z. z. a 409/2007 Z.z. Hlavné ciele a harmonizácia legislatívy s Európskou úniou. Smernica 96/92/EC a smernica 2003/54/EC z júna 2003.