Povinnosti zamestnávateľa a nároky zamestnancov počas materskej a rodičovskej dovolenky a starostlivosti o dieťa - Mackovičová, Anna
Dňa 1.1.2011 nadobudla účinnosť novela č. 513/2010 Z. z., ktorou sa mení a dpĺňa zákon č. 571/2009 Z. z. o rodičovskom príspevku a zákon č. 561/2008 Z. z. o príspevku na starostlivosť o dieťa. Nová právna úprava prináša niekoľko zásadných zmien pri poskytovaní dávok štátnej sociálnej podpory, ku ktorým patria aj rodičovský príspevok a príspevok na starostlivosť o dieťa. Aké povinnosti vyplývajú z novely pre zamestnávateľa.