Deset dnů, které otřásly Jugoslávií - Tesař, Filip
Juhoslávia v období pádu komunizmu ako najperspektívnejší partner Západu z celého východného bloku. V januári 1989 spustený prvý východoeurópsky program ekonomickej transformácie. O desať rokov neskôr je Juhoslávia synonymom toho najhoršieho, čo bývalý východný blok behom transformácie stretlo. Miloševič na čele srbských komunistov. Prvé pluralitné voľby v Chorvátsku. Spoločný postup Slovinska a Chorvátska proti juhoslovanskej armáde. Plán Z-4 pre krajinských Srbov. Školská dohoda v Kosove. Dohoda z Rambouillet. Rusi v Kosove. Miloševič stále pri moci (r. 2000).