Raprochement Kremlu s Vatikánem pokračuje - Votavová, Vlaďka
Uzavretie dohody o obnovení diplomatických stykov medzi Ruskom a Vatikánom v roku 2009. Dominantná pravoslávna cirkev v Rusku. Vývoj vzťahov medzi katolíckou a ruskou pravoslávnou cirkvou po roku 1991. Odpor pravoslávnej cirkvi, resp. ruského štátu, k aktivitám katolíckych diecéz na území nových nezávislých štátov bývalého Sovietskeho zväzu. Pravoslávna cirkev stotožnená s ideológiou putinského Ruska. Čo môže súčasný ruský prezident Medvedev očakávať od prehlbovania vzťahov s Vatikánom.