Systém manažérstva BOZP ako efektívny nástroj riadenia podniku - Šolc, Marek
Komplexné zvyšovanie úrovne bezpečnosti je na začiatku 21. storočia jednou z najvýznamnejších úloh, ktorá stojí pred celou spoločnosťou, pred vládami jednotlivých krajín, ale aj pred manažmentom každej firmy. Bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci (BOZP) je oblasťou, ktorá bola donedávna mnohými podceňovaná a zanedbávaná. Tento trend však už prestáva platiť. Organizácie si dobre uvedomujú potrebu zmeny v prístupe k BOZP, pretože ich úroveň BOZP významne ovplyvňuje, ako sa organizácia stane uznávanou, úspešnou a prosperujúcou, ako na domácom, tak aj zahraničnom trhu. Vznik a vývoj systému manažérstva BOZP. Vývoj BOZP v EÚ a v SR. Štandardy systémov manažérstva BOZP.