Spolupráca medzi EÚ a regiónom MENA v oblasti solárnej energie - Drieniková, Kristína, 1982-
O projekte Desertec ako výsledku energetickej spolupráce medzi EÚ a regiónom MENA. Cieľom je vybudovať jednotný produkčno distribučný systém prepájajúci energetické siete Európy, severnej Afriky, Arabského poloostrova a Turecka, ktorý vytvorí jedinečnú africko-ázijsko-európsku sieť. Využitie slnečnej energie.