Slovenský bankový sektor z makroprudenciálnej perspektívy - Jurča, Pavol
Riziká vyplývajúce z vývoja globálnej ekonomiky. Riziko reštrukturalizácie štátneho dlhu v niektorých krajinách EÚ. Riziko pretrvávania inflácie nad rámec inflačného pásma ECB. Riziká budúceho ekonomického rastu v globálnom kontexte. Zmeny na trhu úverov domácnostiam. Špecifiká aktuálneho vývoja. Vplyv úrokových sadzieb na úvery na bývanie. Trh komerčných nehnuteľností. Riziko v úveroch podnikovému sektoru. Tvorba zisku v bankovom sektore.