Úvod do manažérskej koncepcie riadenia nákladov a nákladového účtovníctva tvoreného aktivitami ABC a ich úloha v MA a CM - Petřík, Tomáš
Prínosy manažérskej koncepcie nákladov a nákladového účtovníctva tvoreného aktivitami ABC (Activity-based costing) a procesného riadenia tvoreného aktivitami ABM (Activity-based management) a ich úloha v CMa (Cost management), MA (Management accounting) a CM (Corporate management). Základné charakteristiky medzinárodných finančných účtovných modelov a súvisiacich a vedúcich štandardov (US GAAP, IAS/IFRS) finančného účtovníctva. Pokračovanie v nasledujúcom čísle.