Štrukturálne fondy EÚ a riešenie rómskeho problému - Opet, Matej
Historický pohľad na rómske etnikum. Obdobie pred 2. svetovou vojnou. Obdobie 2. svetovej vojny. Obdobie socializmu. Rómska otázka v rokoch 1994-1998 na Slovensku. Obdobie rokov 1998-2002. Phare a riešenie rómskej otázky. Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. Rómovia a majorita. Obdobie 2002-2006 a rómske etnikum. Legislatívne kroky. Európske monitorovacie centrum pre rasizmus a xenofóbiu.