Ruské slovo v sfére biznisu - včera a dnes - Strelková, Katarína
Zmena spoločenskej a politickej situácie v Rusku spôsobila, že za posledné dve desaťročia prešiel ruský jazyk veľkými zmenami na všetkých úrovniach (najmä lexikálnej). Súčasný ruský jazyk biznisu charakterizuje jeho internacionalizácia. Súčasná odborná terminológia ruského jazyka je presýtená anglicizmami, ide o bezprecedentné rozšírenie používania anglického jazyka, keď anglický jazyk sa stal jazykom medzinárodnej komunikácie.