[Sociálna politika: teória a prax] - Polonyová, Simona, 1985-
Recenzia na druhé aktualizované vydanie publikácie s názvom Sociálna politika: teória a prax. Skúma základné aspekty sociálnej politiky ako vednej disciplíny i ako praktickej činnosti. Vymedzuje základný pojmový aparát a teoretické východiská koncepcie sociálnej politiky z rôznych úrovní a hľadísk, definuje jednotlivé funkcie, najvýznamnejšie princípy a nástroje realizácie sociálnej politiky.