Climate changes in 1881 - 2100 and the 2010 weather extremes in Central Europe - Lapin, Milan
Klimatické zmeny v strednej Európe. Meteorologické merania teploty vzduchu na Slovensku od roku 1881. Extrémny rok 2010 na Slovensku (povodne) a v iných krajinách strednej Európy. Scenár klimatických zmien až do roku 2100. Opatrenia na ochranu pred klimatickými nebezpečenstvami.