Nový profil absolventa a učiteľa vo vedomostnej spoločnosti v kontexte viacjazyčnosti - Széherová, Eva
Analýza nových požiadaviek vedomostnej spoločnosti z pedagogického a jazykového aspektu. Eliminácia hraničných predelov v humanitných , spoločenských a ekonomických vedách a potreba nových interdisciplinárnych a interkultúrnych štúdií, ktorých produktom je všestranne vzdelaný jazykový odborník s adekvátnymi vedomosťami v implicitných oblastiach iných vedných odborov.