Celostný koncept poznávania objektov a využívania poznatkov - manažment (nie len hospodárskych) objektov - Porvazník, Ján
Globalizácia a jej vplyv na ďalšie osudy ľudskej civilizácie. Najzávažnejšie faktory tvoriace okolie ľubovoľných objektov, ktoré v rozhodujúcej miere ovplyvňujú dlhodobo udržateľný rozvoj. Celostný manažment a manažérska spôsobilosť zastávať pracovné pozície na vrchole hierarchie.