Euphemismen in der Sprache - Peczeová, Eleonóra
Eufemizmy možno nájsť v rôznych oblastiach života a sú zastúpené vo všetkých jazykových štýloch. Ich používanie v jazyku je zväčša motivované snahou zakrývať alebo zjemňovať nepríjemné skutočnosti. V odbornom jazyku sa vyskytujú v menšej miere ako v hovorovom jazyku. Význam eufemizmov pri výučbe cudzích jazykov.