Postavenie mediácie v interkultúrnej komunikácii - Janíčková, Eva
Mediácia ako možnosť riešenia konfliktov. Schopnosť učiť sa a prispôsobiť sa zmenám. Schopnosť správneho posúdenia a spolupráce. Schopnosť presvedčiť partnera. Komunikačná schopnosť. Mediačná metóda. Kultúrne rozdiely. Prispôsobenie mediačnej metódy kultúrnym a sociálnym špecifikám ako nevyhnutná požiadavka interkultúrnej komunikácie v súčasnej dobe internacionalizácie a globalizácie.