Historie ERP - krok za krokem - Zavoral, Petr
Začiatok histórie ERP systémov (Enterprise resource planning) v 60. rokoch bezprostredne spätý s materiálovým plánovaním výroby dnes označovaným ako Material requirements planning (MRP). Vznik najväčších dodávateľov ERP systémov v 70. a 80. rokoch minulého storočia - SAP, Oracle Corporation, JD Edwards. Tri generácie ERP systémov a ich charakteristika.