Model verejnej správy SR a jeho úskalia v endogénnom rozvoji - Žárska, Elena, 1955-
Uzemná verejná správa ako doležitý aktér v procesoch endogénneho rozvoja. Koncept lokálneho ekonomického rozvoja. Reformy verejnej správy. Nové manažérske metódy riadenia vo verejnej správe - New public management. Model verejnej správy a postavenie územnej samosprávy. Súčasný stav na Slovensku.