Podstata a špecifiká verejnej politiky - Briška, František
Absencia uceleného pohľadu na verejnú politiku SR v súčasnosti. Pojem verejná politika a prístupy k verejnej politike. Verejná politika ako realizácia verejného záujmu. "Policy analysis" ako poznávacia základňa verejnej politiky. Lokálna úroveň verejnej politiky. Obsah a cyklus verejnej politiky. Eastonov model politického systému - východisko politickej analýzy vo verejnej politike. Modely verejnej politiky.