Decentralizácia a jej vplyvy na demokratický charakter štátu - Krnáč, Patrik
Dva základné piliere verejnej správy - štátna správa a samospráva. Kontrola verejnej správy. Pojem decentralizácia. Samosprávne jednotky - obce a vyššie územné celky. Základné prínosy decentralizácie. Riziká, ktoré decentralizácia prináša.