Vybrané problémy medzinárodnej bezpečnosti v podmienkach utvárajúceho sa multipolárneho usporiadania moci vo svetovej politike - Škvrnda, František
Globálne bezpečnostné prostredie. Štyri pohľady na súčasnú medzinárodnú bezpečnosť. Usporiadanie súčasných medzinárodných vzťahov a bezpečnosti v nich. NATO - história, súčasnosť, kontraproduktívnosť NATO v súčasnosti.