Vyraďovanie nehmotných aktív a hmotných neobežných aktív - Tumpach, Miloš, 1970-
Neobežné aktíva (označované aj ako stále aktíva, fixné aktíva alebo dlhodobý majetok) majú v rámci účtovníctva osobitné postavenie predovšetkým preto, že majú schopnosť generovať príjmy počas viacerých období. Pretože táto schopnosť postupom času klesá, musí sa v účtovníctve prejaviť zníženie hodnoty takýchto aktív takisto postupne.