Európske súvislosti systému riadenia kultúry v Slovenskej republike - Bolaňosová, Katarína
Príspevok analyzuje súčasné princípy a trendy európskeho riadenia všeobecne a riadenia kultúry osobitne. Zameriava sa na vzájomné väzby a kompetenčné vymedzenia organizačných zložiek riadenia a zabezpečovania kultúrnych potrieb v regióne zjednotenej Európy. Venuje sa odrazu aktuálnych európskych trendov a princípov riadenia kultúry v systéme riadenia kultúry v Slovenskej republike.