Hlavní směry mezinárodního úsilí o posílení globální likvidity po finanční krizi 2008/2009 - Sedláček, Petr
Národné opatrenia na posilnenie likvidity - devízové rezervy. Regionálne opatrenia na posilnenie likvidity - swapové linky a regionálne finančné dohody. Iniciatíva Chiang Mai. Európsky stabilizačný mechanizmus. Budúcnosť regionálnej finančnej integrácie. Globálne opatrenia na posilnenie likvidity - multilaterálne rozvojové banky a Medzinárodný menový fond. Zapojenie súkromného sektora. Iniciatíva ku koordinácii európskych bánk.