Naša a ich konkurencieschopnosť šampiónmi kvality sú Amerika a tigre Ázie i Európy
Najkonkurencieschopnejšie krajiny podľa Svetovej ročenky vydanej švajčiarskym Inštitútom pre rozvoj manažmentu (Institut for Management Development - IMD). Pozícia Slovenska a postkomunistických krajín.