Slovenská republika sa zaviazala plniť Pakt pre euro - Jánošová, Veronika, 1953-
Pakt pre euro zabraňuje krajinám eurozóny prekračovať limity týkajúce sa rozpočtového deficitu a verejného dlhu. Odporúča zvýšenie dôchodkového veku v súlade s demografickým vývojom. Dokument požaduje zlepšenie mechanizmu indexácie miezd a ráta so zjednotením dane z príjmov právnických osôb, čo bude veľkým problémom pre väčšinu krajín, vrátane Slovenskej republiky.