Teoretická a empirická analýza k manažmentu územnej samosprávy - Králik, Ján
Teória politiky, história a súčasnosť riadenia samosprávy. Vplyv obsahu definovania systému územnej samosprávy na jej schopnosť vytvárať si vlastnú teóriu manažmentu. Vplyv globalizácie na manažment územnej samosprávy. Kompetencie ako predmet podnikania a riadenie samosprávy. Byrokracia a manažment samosprávy. Manažovanie rizík rozpočtu samosprávy.