Modernizácia verejnej správy v Slovenskej republike ako nevyhnutná reakcia na súčasnú krízu - Nemec, Juraj
Dopady krízy na verejné rozpočty. Modernizácia verejnej správy ako reakcia na súčasné problémy štátu. Ekonomizácia a modernizácia verejného sektora. Verejné financie sa stali dlhodobo neudržateľnými v ich dnešnej podobe. Riešenie je preto potrebné hľadať vo výdavkovej stránke rozpočtov, prostredníctvom zásadného zvýšenia všetkých aspektov fungovania štátu v modernej ekonomike. V príspevku autor naznačil základné možnosti tak ako ich podrobne uvádza „Stratégia rozvoja slovenskej spoločnosti".