Arabské dny hněvu - Hesová, Zora
Arabské revolúcie 2011. Rozšírenie hesla: "ľud chce pád režimu" od Atlantiku po Indický oceán. Všearabský rozmer protestov. Požiadavky protestujúcich - zmena spôsobu vládnutia a zlepšenie ekonomickej situácie. Nenásilný a aktívny inkluzívny charakter protestov. Národný charakter protestov. Sebaorganizácia a sebaregulácia protestného hnutia. Panarabský rozmer.