Makroekonomické súvislosti formovania znalostnej ekonomiky v EÚ v postkrízovom období - Gonda, Vladimír
Neuspokojivé výsledky Lisabonskej stratégie prijatej v marci 2000. Stratégia „Európa 2020“ schválená v marci 2010 na jarnom summite EÚ v Bruseli. Udržateľnosť verejných financií v krajinách EÚ ako nevyhnutný predpoklad východiska z krízy. Posilnenie koordinácie hospodárskych politík.