Fenomén zmeny systémového vojenského vzdelávania v roku 1968 - úvod do spoločnej vedeckej úlohy "Roky premien bezpečnostného vzdelávania v rokoch 1968-1992" - Kelemen, Miroslav
Vzdelávanie a príprava ľudí v oblasti bezpečnosti a obrany je jednou z kľúčových oblastí, ktoré systémovo ovplyvňujú úroveň pripravenosti ozbrojených síl splniť svoje poslanie. Príspevok v historickej skratke skúma tento fenomén z pohľadu plánovaného začatia výskumného projektu pre obdobie rokov 1969-1992. Pozornosť sústreďuje na obdobie spájané s nádejami pred rokom 1968 a sklamaním z vývoja po roku 1968.