Politika zaměstnanosti USA v kontextu rozvoje sociálního státu v době New Frontier a Great Society - Johnson, Zdenka
Premeny politiky zamestnanosti na pozadí jednej z etáp rozvoja socialného štátu v USA. Povaha federálnej politiky na trhu práce v období Veľkej hospodárskej krízy, kde se kládol dôraz najmä na priame vytváranie pracovných miest a pasívnu politiku zamestnanosti. Analýza aktívnej politiky zamestnanosti za vlády prezidenta Kennedyho a Johnsona, ktorá spočívala najmä v rozšírení dostupnosti vzdelávania a rekvalifikáciách pre nezamestnaných, mladých ľudí, chudobných a príslušníkov minorít.