Európska banka pre obnovu a rozvoj – 20 rokov transformácie Európy - Országhová, Lucia, 1982-
Európska banka pre obnovu a rozvoj (EBOR) vznikla ako medzinárodná odozva na zmeny politického a ekonomického prostredia v strednej a východnej Európe, s cieľom pomôcť krajinám tohto regiónu v ich transformácii smerom k trhovému hospodárstvu po páde komunistických režimov. Špecifiká EBOR. Prehľad investícií EBOR do rôznych sektorov.