Building of regional self-government in Slovakia: the first decade - Buček, Ján
Počiatočné a prechodné obdobie budovania regionálnej samosprávy (od roku 2002), obdobie dozrievania (od roku 2006). Vývoj ústavného a legislatívneho rámca, ktorý umožnil garanciu pevného postavenia regionálnej samosprávy. Aktivity regionálnych samospráv v ich integrácii do procesov európskej politiky. Trend zlepšujúceho sa postavenia regionálnej samosprávy na Slovensku.