Politiky podporujúce rodičovstvo v EÚ - Poláčiková, Zuzana
Prehľad doterajších poznatkov o tom, ako a do akej miery, politiky podporujúce rodinu sú zamerané na kompenzáciu nákladov na rodičovstvo a na podporu rodiny. Politiky by mali byť viac efektívne pri vytváraní podmienok napomáhajúcich pri výchove dieťaťa, pri podpore účasti žien v pracovnom procese a rovnosti žien a mužov a pri zlepšovaní sociálneho začlenenia rodiny. Od modernizácie politík na podporu rodín sa predpokladá, že bude mať významný vplyv na rozhodnutia Európanov mať toľko detí, koľko chcú a tým sa prispeje k európskej demografickej obnove, ale aj v boji proti detskej chudobe.