Zdravie a kvalita života, socio-ekonomické súvislosti - Pechová, Michaela, 1977-
Zdravie a kvalita života je dôležitým indikátorom vyspelosti štátu, preto je veľmi dôležité, aby štát chránil svojich obyvateľov a zabezpečil im primeranú starostlivosť v rámci disponibilných prostriedkov. Používanie hlavných indikátorov zdravia - mortality, morbidity mnohokrát nestačí. Vhodným indikátorom môže byť výskyt zdravotných ťažkostí. Tri ukazovatele: stredná dĺžka života v dobrom zdraví, v priemernom zdraví a v zlom zdraví. Dimenzie kvality života.