Chudobní pracujúci v 21. storočí - Ošková, Silvia, 1979-
Rok 2010 vyhlásený ako Európsky rok boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu. Strategický dokument Európa 2020. Miera rizika chudoby pracujúcich v rokoch 2005, 2007 a 2009. Štruktúra ekonomiky a trhu práce. Zloženie domácnosti a nízka intenzita práce. Miera rizika pracujúcich podľa typu domácnosti (2009). Miera rizika pracujúcich podľa počtu dospelých so závislými deťmi (2009). Miera rizika pracujúcich podľa najvyššie dosiahnutého vzdelania v priemere EÚ 27. Inštitucionálne faktory.