Základné determinanty chudoby v spoločnosti - Orbánová, Darina
Vymedzenie pojmu chudoba. Determinanty chudoby. Stanovenie hranice chudoby. Peňažný príjem využívaný na meranie chudoby. Čisté peňažné príjmy súkromných domácností (rodinné účty) ročne na 1 člena domácnosti (2005-2009). Miera rizika chudoby podľa typu domácnosti. Význam vzdelania. Miera evidovanej nezamestnanosti v SR (2005 – 2010).