Africkí migranti a Taliansko - Monzini, Paola
Od začiatku roka 2011 - zvýšená migrácia obyvateľov Tuniska, Líbye a ďalších krajín severnej Afriky do Európskej únie, najmä do Talianska. Taliansko nebolo na prílev migrantov pripravené. Niekoľko krokov talianskej vlády, reakcie EÚ a ďalších aktérov medzinárodného spoločenstva a odporúčania, ako situáciu riešiť konštruktívnejšie.