Zníženie hodnoty pohľadávok v súlade s IAS 39 - Tumpach, Miloš, 1970-
Jedným z rozdielov, ktoré v oblasti účtovníctva pre podnikateľské subjekty naďalej existujú medzi slovenskými predpismi a štandardmi IFRS je aj oblasť zníženia hodnoty aktív. Tieto rozdiely sa pritom ani tak netýkajú účtovania a vykazovania zníženia hodnoty (teda znehodnotenia) aktív, ako skôr otázky stanovenia ich výšky. To platí v plnej miere aj o znehodnotení pohľadávok.