Dynamické premeny v slovenskej ekonomickej terminológii - Rizeková, Iveta, 1961-
Príčiny neustáleho rozširovania odbornej ekonomickej komunikácie a dynamiky odborného jazyka. Nové potreby vo sfére onomaziológie, translatológie a výučby aplikovaných jazykov. Termíny preberané z cudzích jazykov - preložiteľnosť, zrozumiteľnosť a osvojiteľnosť.