Ľudové výrazy, ich pôvod a význam v súčasnom francúzskom a slovenskom jazyku - Petríková, Ľubica
V príspevku sú uvedené niektoré zo základných ľudových výrazov, ktoré sa často používajú v bežnej francúzštine a autorka oboznamuje s ich pôvodom a významom. Vyberá tiež situácie, v ktorých sa s nimi môžu študenti stretnúť. Porovnáva ich so slovenskými ekvivalentami a radí, kedy ich možno zaradiť do vyučovania francúzskeho jazyka.