Úloha textu pri výučbe cudzieho jazyka - Rechtoríková, Gabriela
Výber textu v procese osvojovania si nových informácií z hľadiska cudzojazyčného vyučovania. Štruktúra textu a jeho spracovanie na didaktické účely súvisí s logickou výstavbou jednotlivých lekcií a začlenením adekvátnej gramatickej a lexikálnej pasáže, ktoré majú nadväzovať na získané vedomosti a majú komplexne dopĺňať, prehlbovať a fixovať potrebné komponenty rečového prejavu na adekvátnej úrovni.