Prípad literárnej inšpirácie - Lapšanský, Ladislav
Príspevok sa vracia k prípadu novely Kamarát Jašek od Dobroslava Chrobáka - slovenského spisovateľa, ktorý sa nadmieru inšpiroval jedným z diel francúzskeho spisovateľa Jeana Giona. Prípad prerástol do literárnej aj osobnej aféry, ale z dnešného hľadiska, keď "literatúra rodí literatúru", predstavuje príklad porovnávacej literatúry a možno ho zaradiť do uvažovania ako legálny jav intertextovej literatúry.