Vývoj a tvarovanie kvality života v 21. storočí - Gurníková, Jana, 1985-
Definícia kvality života. Parametre pôsobiace na kvalitu života. Spotreba ako reálna súčasť a dôležitá zložka kvality života. Vzťah medzi spotrebou a kvalitou života. Dopady globálnej hospodárskej krízy na ukazovatele kvality života a ich ďalšie formovanie v 21. storočí.